Hoe was ik mijn jeans?

Een favoriete jeans:

Jij hebt er vast ook één. Zo eentje die perfect past en die heerlijk zit. Zo’n jeans wil je natuurlijk zo lang mogelijk in topconditie houden. Tegelijkertijd wil je de spijkerbroek schoon en fris houden. Maar hoe zorg je ervoor dat de broek goed schoon wordt zonder dat deze beschadigt? Hoe vaak mag de broek in de wasmachine en op welke temperatuur kun je je jeans het beste wassen? In dit artikel zetten we een aantal tips en tricks voor je op een rijtje. Zo kun je nog langer van je jeans blijven genieten.

Hoe vaak kun je je jeans wassen?

Een spijkerbroek die je intensief gebruikt zul je regelmatig willen wassen, zodat deze er netjes uitziet en fris ruikt. Te vaak je jeans wassen is echter niet goed. Door het vele wassen zal de broek na verloop van tijd gaan slijten en zal de mooie blauwe kleur vervagen. We raden je daarom aan om het wassen van je spijkerbroek tot een minimum te beperken. Soms is wassen niet nodig; bijvoorbeeld als je jeans een beetje muf ruikt. Je kunt ‘m dan even buiten hangen in de frisse lucht, zodat ‘ie weer heerlijk fris ruikt en nog een ronde gedragen kan worden. Regent het buiten? Dan kun je ervoor kiezen om de broek een nachtje in de vriezer te leggen. De koude temperatuur zorgt ervoor dat bacteriën worden gedood en dat nare geurtjes verdwijnen.

Af en toe je jeans wassen om slijtage te voorkomen

Je hebt misschien wel eens gehoord dat je je jeans het beste helemaal niet kunt wassen. Dit is een fabeltje. Het ophopen van vuil in een spijkerbroek kan de levensduur namelijk evengoed verkorten. Dode huidcellen en andere viezigheid zorgen ervoor dat de vezels van je broek sneller slijten. Hierdoor kunnen zelfs gaten ontstaan in je broek. Bovendien moet je de jeans zo nu en dan blootstellen aan het water van de wasmachine om uitdroging te voorkomen. Af en toe je jeans wassen is dus zeker aan te bevelen. Gebruik hiervoor onderstaande jeans wastips. Zo zorg je ervoor dat de pasvorm mooi blijft en de kleuren niet vervagen.

Algemene wastips voor je spijkerbroek

  • Lees het etiket van de jeans
    Kijk altijd eerst goed naar het etiket van je jeans voordat je ‘m wast. De wasvoorschriften zijn niet voor iedere spijkerbroek hetzelfde. Volg de voorschriften altijd goed op om krimpen en vervagen te voorkomen.

  • Was de jeans op een lage temperatuur
    Je kunt je broek altijd het beste op 30 graden wassen. Zo houd je de kleur en pasvorm zo lang mogelijk mooi

Gebruik vloeibaar wasmiddel
Voor het wassen van je jeans kun je het beste een vloeibaar wasmiddel

© 2022 - 2024 La Lupa boutique | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel